Het robuuste team

Daniël E. Brouwer – ISBN 978-94-92790-38-5 – € 24,99
Verschenen juni 2023.

Robuuste teams zijn de teams van de toekomst. Ze zijn in staat om in een dynamische omgeving en onder druk stabiel te blijven. Een robuust team is zeker niet star, maar waait ook niet met alle winden mee. Dankzij de juiste mix van activiteiten, competenties en middelen kan een robuust team het werk efficiënt en effectief uitvoeren én de ontwikkelingen binnen  en buiten de organisatie absorberen. Daardoor kan een robuust team onder alle omstandigheden zijn doelen bereiken.

In dit boek legt Daniël E. Brouwer op een begrijpelijke manier uit hoe je de robuustheid van je team kunt bepalen en hoe je het team robuuster kunt maken. Het boek behandelt achtereenvolgens de onderliggende theorie, een praktisch stappenplan, een simpel canvas om de huidige situatie van je team te visualiseren en talloze adviezen voor verbetering. Dit  boek is bedoeld voor iedereen die leidinggeeft aan een of meer teams, zoals managers, teamleiders, directieleden of ondernemers. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent – een team is een team en deze methode is universeel toepasbaar.

Dit boek biedt een oplossing om robuustheid meet- en tastbaar te maken. De rollen, processen en dynamiek binnen het team worden voor iedereen plots veel beter zichtbaar, waardoor de transformatie naar een robuust team vaak soepel verloopt. Deze aanpak legt dus het fundament om het team op alle fronten te verbeteren. Robuustheid is geen eenmalige succesformule, maar een voortdurend proces. Het is een andere kijk op het functioneren van teams die je motiveert en je de middelen geeft om tot actie over te gaan en de teamprestaties continu te verbeteren.

Ga voor meer informatie naar www.hetrobuusteteam.nl