Micro-gewoontes

Stephen Guise – ISBN 978-94-92790-24-8 – € 14,99

Verschenen in december 2019.

Wil je meer lezen, gezonder eten of vaker sporten? Een nieuwe gewoonte aanleren is niet makkelijk. De meeste strategieën zijn erop gericht genoeg motivatie te krijgen om het nieuwe gedrag vol te houden. Maar motivatie is onbetrouwbaar en wilskracht niet onuitputtelijk. En als je uitdagende doelen stelt, lukt het meestal niet om die te halen. Dan overheerst het gevoel van mislukking. Meestal denk je dat het aan jezelf ligt, maar dat is niet waar – je aanpak is gewoon tegennatuurlijk!

Een micro-gewoonte is een belachelijk kleine dosis van het gewenste gedrag die je met gemak elke dag kunt uitvoeren. Zó klein dat ie niet kán mislukken en zó simpel dat je brein niet tegensputtert. Wat telt, is het inslijten van een nieuwe gewoonte die niet afhankelijk is van motivatie of wilskracht en die je moeiteloos kunt volhouden en uitbouwen. En die methode blijkt heel effectief. Dus vecht niet langer tegen je hersenen en ga micro!

Het dagelijkse succes van microgewoontes is verslavend en de beste manier om blijvende verandering te bereiken.