Pragmatisch Procesmanagement

Daniël E. Brouwer – ISBN 978-94-92790-46-0 – € 32,99
Verschijnt december 2023.

Processen vragen wel continu aandacht. Het vastleggen, beheren, reviewen en verbeteren van organisatieprocessen is het vakgebied van procesmanagement. Dat wordt doorgaans door een procesmanager gedaan, maar met name in kleine en middelgrote organisaties is deze taak ook vaak bij een bestuurder of manager ondergebracht. Dit boek is geschreven voor iedereen die te maken heeft met het managen van processen. Er wordt uitgelegd wat procesmatig werken is en welke taken een procesmanager precies uitvoert (en welke niet).

Dit boek reikt de nodige handvatten, methodieken en tools aan om je rol als procesmanager op een praktische manier invulling te kunnen geven. Er is geen voorkennis vereist – ook als je nog weinig of niets weet over processen en procesmanagement, is dit boek prima te volgen. Om spraakverwarring te voorkomen tref je in dit boek bovendien een woordenlijst aan met gangbare begrippen binnen het vakgebied van procesmanagement.