Klaar voor de toekomst

Michiel de Vries, e.a. – ISBN 978-94-92790-33-0 – € 29,99

Verschenen in januari 2021.

Ontwerp een effectieve strategie in 6 stappen. We leven in een tijd waarin verandering het nieuwe normaal is. Juist daarom is het voor organisaties cruciaal om toekomstbestendige keuzes te maken. Organisaties hebben een heldere strategie nodig die inspeelt op trends en onzekerheden in de externe omgeving en tegelijkertijd voortbouwt op de unieke krachten van de organisatie.

Dit boek beschrijft een praktische aanpak van slechts 6 stappen, de Strategy CUBE, waarmee elke organisatie of afdeling een strategie kan ontwikkelen. Deze beproefde methode combineert inzichten uit verschillende scholen, zoals design thinking, scenarioplanning, corporate governance en management control. Dit boek laat zien dat het ontwerpen van een strategie zeker niet taai of complex hoeft te zijn. Niemand kan de toekomst exact voorspellen, maar met een goede strategie kun je er wel 100% klaar voor zijn.