Liegen met cijfers

Darrell Huff – ISBN 978-94-92790-15-6 – € 14,99

Verschenen in januari 2019, 3e druk!

Waar je ook kijkt, overal wordt gestrooid met cijfers en statistieken. Maar in de glibberige wereld van gemiddelden, percentages, correlaties, grafieken en trends worden statistische cijfers regelmatig misbruikt om een mooier beeld te schetsen of de waarheid te verdraaien. Huff leert je kritisch te denken en met een flinke dosis argwaan om te gaan met de eindeloze stroom van cijfers die op je afgevuurd worden als iemand iets wil ontkrachten, bewijzen of verkopen. Lees dit boek en laat je nooit meer iets wijsmaken.

Dit boek is de vertaling van de megabestseller HOW TO LIE WITH STATISTICS – dat boek werd al gepubliceerd in 1954, maar de herkenbare voorbeelden en onmisbare inzichten zijn tijdloos. Direct na verschijnen kreeg het boek lovende kritieken van The New York Times en The Wall Street Journal en het groeide uit tot het meest gelezen boek over cijfers en statistiek ooit! Met treffende, handgetekende illustraties van de New Yorkse illustrator Irving Geis.